Jdi na obsah Jdi na menu
 


POVINNOSTI HRÁČŮ

(platný od 1.10.2011)

1.   Dostavit se na každý turnaj včas a to nejpozději do ukončení registrace ve 12.45 hod.

 2.   Po vyzvání organizátorů se zúčastnit na rozlosování a takto usednout na určené místo.

 3.   V každém kole zasedají hráči dle rozlosování v pořadí A,B,C, případně D a to ve směru rozdávání.Sedící hráč zaplatí zálohu 50 Kč určenému členu výboru SMU, která je vratná  po posledním kole a odevzdání hracích karet, stojánku a  propisky. Při ztrátě některé z těchto částí propadá 50 Kč ve prospěch pokladny SMU. Pokud sedící hráč odmítne  zaplatit zálohu dojde u stolu k přelosování a sedící hráč bude vylosován ze zbývajících dvou   hráčů. Pokud všichni tři odmítnou zaplatit 50 Kč je celý stůl vyloučen z turnaje bez vracení startovního poplatku.

 4.   Před zahájením losování zaplatit příslušný poplatek.Pro sezónu 2017/2018 stanoven na 200 Kč (večeře)

 5.   Dodržovat pokyny organizátorů turnaje.

 6.   Hrát podle pravidel mariáše Slovácké mariášové unie a dodržovat soutěžní řád.

 7.   V průběhu turnaje nepožívat alkoholické nápoje.

  8.   Pokud se turnaj hraje v prostorách, kde je zakázáno kouření, tak ke kouření využívat přestávky mezi jednotlivými koly a kouřit jen ve vymezených prostorách nebo venku.

 9.   Protesty a námitky vznášet na stanovené rozhodčí turnaje.

 10. Pokud není hráč spokojen s rozhodnutím rozhodčích podá námitku nebo vznese protest  na výbor Slovácké mariášové unie, která má právo konečného rozhodnutí.

 11. Hráč, který se chce zúčastnit turnaje Masters, je povinen v celé sezóně odehrát  minimálně 10  turnajů, do tabulky pro výpočet nominace se započítává 9  nejlepších výsledků a za každá turnaj  nad 10 se připočítává jeden bod za účast.

 12. V případě kvalifikování se na turnaj „Masters“, potvrdit svoji účast ve  stanoveného termínu a stanoveným způsobem, který oznámí výbor SMU.

 13. Takto přihlášený hráč na turnaj „Masters“ v případě, že by se z jakéhokoliv  důvodu nemohl zúčastnit, je povinen tuto svoji neúčast nahlásit, aby mohl být  zavčas pozván náhradník. O trestu pro hráče,  který potvrdil a poté bez omluvy  nepřijel na Masters rozhodne výbor  SMU.

            POVINNOSTI ROZHODČÍCH

                                                     (platný od 1.10.2009)

 1.   Rozhodčí budou viditelně označeni visačkou, jejich rozhodování musí být nestranné.

 2.   Při rozhodování se budou řídit  pravidly mariáše SMU a  soutěžním řádem.

 3. Jako hlavní rozhodčí byl výborem jmenovaný Vladislav Pyclík z Moravského Písku. Na každém turnaji si vybere další dva rozhodčí. V případě jeho neúčasti stanoví tři rozhodčí na turnaji přítomný člen výboru SMU.