Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLOVÁCKÁ MARIÁŠOVÁ UNIE

 

SOUTĚŽNÍ  ŘÁD

(platný od 1.10.2009)

 

A) Organizační předpisy

1.   Vlastní soutěž tvoří oficiální turnaje. Jejich počet a termíny jsou spolu s pořadateli schvalovány výborem Slovácké mariášové unie.

 

2.   Kalendář turnajů spolu s dalšími potřebnými informacemi dostanou pořadatelé všech turnajů min. měsíc před zahájením soutěžního ročníku..Celý kalendář, pravidla, výsledky budou přístupné na internetových stránkách SMU. 

 

3.   Turnaje se hrají na 6 kol (střídání u stolu), jedno kolo má 45 minut, čas hlídá stanovený člen

      výboru SMU, po ohlášení ukončení kola se kolo dohrává tak, aby ten kdo první rozdával jako poslední volil. V žádném případě se nehraje další kolo, pokud je ukončení kola ohlášeno v průběhu hry, kdy volí ten, kdo u stolu volí jako poslední.

 

4.    Večeře bude podávána po odehrání posledního kola.

 

5.   Pozdě příchozího hráče lze do turnaje přijmout pouze v případě, že se nezačalo hrát ještě první kolo.

 

6.   Všechny protesty a námitky hráčů řeší  rozhodčí turnaje. Při dalším sporu  konečné rozhodnutí provede výbor Slovácké mariášové unie.

 

 

B) Podmínky účasti na turnajích organizovaných Slováckou mariášovou unií

 

1.   Soutěže se může zúčastnit každý hráč, který bude respektovat pravidla, soutěžní a disciplinární řád Unie, případně další pokyny pořadatele a rozhodčích.

 

2.   Hráči zjevně podnapilí nebo nevhodně oblečení nebudou na turnaj připuštěni. Za toto zodpovídá pořadatel ve spolupráci s výborem SMU.

 

3.      V místnostech, kde není dovoleno kouření, je nutno toto dodržovat. Ke kouření se v těchto případech doporučují přestávky mezi jednotlivými koly a využít venkovní nebo ke kouření vyhrazené prostory.

 

4.   V průběhu turnaje nesmí hráči nahlížet na výsledky do počítače a rozlosování nebo nějak jinak toto zjišťovat.

 

5.   Nedovoluje se domluva jak ústní nebo prokázanou hrou (přihrávání, flekování na špatnou kartu).

 

6.   Vítězem turnaje je hráč, který na daném turnaji získal nejvyšší počet bodů. V případě rovnosti bodů dvou nebo více hráčů o pořadí rozhoduje konečná suma vyhraných nebo prohraných peněz. Když i toto nerozhodne o pořadí, bude se brát jako další ukazatel umístění těchto hráčů v kole, ve kterém se vzájemně utkali. Dalším kriteriem je počet lepších umístění, a když ani takto nelze rozhodnout, tito hráči si kopnou karty (vyhrává vyšší kopnutá karta).

 

7.   Pro závěrečný turnaj „Masters“ se kvalifikuje 21 nejvýše umístěných hráčů. Pro tento turnaj bude každému hráči započítáno 9 nejlepších umístění ze všech soutěžních turnajů, které se odehrají.Do soutěže se započítají i turnaje, které se z vyšší moci odehrají na nižší počet kol než 6 (např. výpadek elektrického  proudu). Hráč, který se chce nominovat musí ale odehrát min. 10 turnajů.

8.   Do celoroční soutěže se započítávají všechny výsledky ze všech odehraných turnajů . Hráč s nejvyšším počtem bodů  získává titul Mistr Slovácké mariášové unie pro danou sezónu .